• Afaceri
  • Taxe mai mari la munca part-time. Implicaţii

Taxe mai mari la munca part-time. Implicaţii

Autorităţile iau în calcul ca de la 1 august să oblige angajatorii care au în plata salariaţi part-time să le achite acestora CAS şi CASS la nivelul unui salariu minim pe economie (1.450 lei).

În acest moment, după estimările Guvernului, există aproximativ 500.000 de contracte cu timp parţial de muncă, o cifră foarte mare dacă ne raportăm la cele 5 milioane de angajaţi din economie. Practic, la 10 angajaţi cu normă întreagă de 8 ore pe zi există unul care munceşte doar câteva ore (uzual 2-4), o soluţie identificată uneori doar pentru ocolirea contribuţiei pentru pensii (CAS) şi sănătate (CASS) ori remunerarea sub salariul minim. Cum angajatorii ar putea fi obligaţi în curând să achite aceste contribuţii sociale la nivelul unui salariu minim pe economie (1.450 lei) cei care munceau sub această formă au de câştigat pentru că vor cotiza mai mult pentru viitoarea pensie (aportul angajatorului creşte). Antreprenorii au la rândul lor o motivaţie suplimentară pentru a renunţa la aceste contracte-dacă nu mai există facilităţi la nivelul cuantumului contribuţiilor sociale, la ce bun să mai folosească această pârghie care implică şi riscuri (inspecţia muncii ar putea contata că între cele 2 ore din contractul de muncă pe hartie şi cele 8 ore în care angajatul e prezent la job pe teren e o mică mare diferenţă)? Vor fi exceptaţi angajaţii care au în paralel un contract de muncă cu normă întreagă, studenţii şi pensionarii. În acest fel noua reglementare nu afectează furnizorii tradiţionali de muncă part-time, adică pe cei care vor să-şi rotunjească veniturile pentru o perioadă limitată de timp.

Există însă şi dezavantaje pentru anunite categorii de angajaţi part-time pe care le contabilizează cei care aveau diferite contracte pentru mentenanţă/întreţinere şi curăţenie. De pildă, un electrician care avea contract de 2 ore pe zi cu mai multe firme pe la care nu trecea zilnic ci doar în momentul în care avea intervenţii de făcut. O femeie de serviciu ar fi putut avea de asemenea contract parţial cu mai mulţi angajatori pentru a face curăţenie o dată pe săptămâna (deşi apărea în acte ca prestând zilnic o anumită activitate). Patronii n-ar putea susţine în multe cazuri de acest gen plata contribuţiilor sociale mărite şi există riscul ca aceştia să renunţe la angajaţii part-time. Pentru a nu se întâmplă asta, cei care lucrează cu mai multe firme în regim de muncă part-time ar trebui să treacă repede pe PFA urmând să taie facturi pentru serviciile prestate, ceea ce pentru foştii angajatori ar putea fi chiar mai avantajos din punct de vedere fiscal.

citește mai departe

Încearcă și: