• Banii tai
  • Promoţii reale, promoţii forţate de 1-8 Martie

Promoţii reale, promoţii forţate de 1-8 Martie

Promoţii reale, promoţii forţate

Începutul lui martie ne scoate în cale tot soiul de oferte, care de care mai (pretins) tentantă. Cât adevăr şi cât marketing stă însă în spatele lor?

Pretextele de vânzări sunt tot mai numeroase în România, de la Black Friday-ul prelungit tot timpul anului, la zilele îndrăgostiţilor (Sfântul Valentin şi, evident, Dragobetele), 1 şi 8 Martie, ziua copilului, iepuraşul de Paşte, începerea şcolilor, Moşii Nicolae şi Crăciun, soldările de sezon şi câte şi mai câte. Acum, în prag de Martie, avem nelipsitele oferte pentru începutul primăverii şi inevitabilele trucuri pentru a creşte vânzările.

De pildă, preţurile ireale tăiate semnificativ pentru a le face să pară atractive, de fapt acestea fiind la cotele obişnuite. Cei care vor să cumpere un cadou de 1 sau 8 martie n-au răsfoit însă prea mult internetul înainte pentru a observa cotaţiile produsului vizat, majoritatea a început să se uite după un cadou cu 1-2 zile înaintea momentului când ar dori să îl ofere aşa că sunt victime aproape sigure ale „marilor promoţii”.

O altă sforţare se face în cazul mărfurilor care nu sunt de sezon dar se oferă „cu reducere” pentru 1-8 martie. Vezi de pildă electrocasicele (lăsăm la o parte faptul că o doamna ar putea să nu se simtă prea confortabil dacă primeşte aşa ceva de ziua femeii...).

Bombardamentul cu oferte se intensifica în aceste zile iar cei care au făcut cândva imprudenţa să se aboneze la newslettere, fără vreun beneficiu imediat (unii retaileri oferă mici reduceri la prima comandă după abonare) au acum motive să regrete confruntaţi cu activitatea febrilă de curăţarea a căsuţei de poştă electronică...

Dar la ce produse ar fi normal să primim oferte în această perioadă iar preţurile lor să fie reduse pentru ca retailerul să câştige pe volum? Evident, în primul rând la cosmetice, mici obiecte vestimentare şi bijuterii, ceasuri, cărţi, mici gadgeturi. În niciun caz la articole de băcănie, bricolaj, electrocasnice, mobilă sau decoraţiuni interioare. Din această zonă pot fi cele mai multe oferte cu promoţii trucate... 

citește mai departe

Încearcă și: