Poţi “înroşi” mobilul cu doar 10 lei pe lună

Vestea bună este că nici utilizatorii intensivi n-ar trebui să plătească facturi mai mari de 2,3 euro pe lună . Vestea proastă e că n-au aflat încă asta...

Utilizatorii de telefonie şi internet mobil consumă lunar în medie 167 MB trafic de internet mobil, trimit 74 de SMS-uri naţionale (dintre care 64 în reţea proprie şi 10 în afara reţelei) şi sună în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (193 de minute), cât şi în afara reţelei (58 de minute), conform celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM), aferente primului semestru al anului 2015, actualizate pe Veritel.ro, aplicaţia oficială şi gratuită de comparare a ofertelor de telefonie şi internet, relatează hotnews.ro. Statistica este apoi defalcată pe utilizatorii ocazionali şi cei intensivi dar noi vom sări direct la cei din urmă. Ei bine, utilizatorii intensivi de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 501 MB trafic de internet, trimit 222 SMS-uri naţionale (din care 192 în reţea proprie şi 30 în afara reţelei) şi sună în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (579 de minute), cât şi în afara reţelei (174 minute).

Întrebarea de 100 de puncte este cât ar trebui să plătească pentru asta un utilizator intensiv? Înainte de a vă da cu presupusul, încercaţi să vă configurati profilul propriu de utilizator. Pe unde va încadraţi? Sunteţi mai aproape de consumul mediu sau săriţi spre cel intensiv? E adevărat că plătiţi oricum sensibil mai mult de 2 euro pe lună?

De unde am scos cei 2 euro lunar? Păi, din oferta Digi Mobil. La un abonament de 1,94 euro (Optim ), ai incluşi 3G trafic de date, 200 minute naţionale şi internaţionale, convorbiri şi SMS-uri nelimitate în reţea. Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă care ar avea un astfel de abonament şi profilul indicat în aplicaţia ANCOM, n-ar trebui să plătească mai mult de 2,3 euro lunar pentru hobby-ul sau. Asta pentru că la valoarea abonamentului de 1,94 euro se adaugă SMS-urile în afara reţelei (30 x 0,012 euro), adică în total 2,3 euro, sau 10,2 lei.

De ce voi plătiţi însă mai mult? Pentru că fie sunteţi taxaţi piperat pentru traficul de date neinclus în abonament, fie pentru minutele vorbite în afara reţelei. Pentru a ieşi de sub obsesia minutelor scăpate de sub control şi a traficului de date exploatat necorespunzător, puteţi alege însă un abonament cu minute şi convorbiri nelimitate, plus 1-3 G de net, al cărui preţ lunar începe de la 6 euro (Digi Mobil), 10 euro (Vodafone), etc.

citește mai departe

Încearcă și: