Riscul rezervării „din timp”, pentru discount

Ieşi mult mai ieftin dacă stabileşti din timp cazarea şi transportul pentru sejururile din străinătate cu condiţia, esenţială, să nu intervină ceva pe parcurs.

„Early booking”e un concept popular azi-ce poate fi mai plăcut decât să cumulezi discounturi de peste 20-30% la toate rezervările externe? Chiar şi dacă pleci pe cont propriu, un bilet de avion cumpărat cu câteva luni înainte va fi semnificativ mai ieftin, la fel rezervările prin booking.com pot costa ceva mai puţin făcute din timp.

Cu toate astea, cu cât este mai îndepărtată rezervarea de momentul prezent, cu atât sunt mai mari riscurile să apară ceva neaşteptat pe parcurs. Iar vestea proastă este că, spre deosebire de rezervările încheiate pe cont propriu prin booking.com pentru cazare şi care pot fi anulate fără costuri cu câteva zile înainte de sosiste, companiile low-cost au penalităţi apropiate de valoarea biletului dacă vrei să te retragi. Simliar, agenţiile de turism taxează destul de dur retragerile.

Asta nu înseamnă că ar trebui să cumperi doar în preziua plecării, ci că ar trebui să limitezi early-booking-ul la câteva săptămâni, când poţi anticipa mai corect cât de plină o să-ţi fie agenda în perioada sejurului. Sigur, necazuri neprevăzute pot să apară mereu (în special legate de sănătatea personală sau a celor apropiaţi) , dar cel puţin reduci din riscurile aferente problemelor din cele care ţin de job, proiecte recente, etc.

citește mai departe

Încearcă și: