• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

De unde învățăm despre bani?

24 Iun 2015
Sfatul expertului

Nici nu mai știm exact ce este mai important în viețile noastre, banii sau dragostea... Și nici nu ne putem bate prea mult capul cu așa ceva, în căutarea răspunsurilorfiindcă nu învățăm nicăieri despre cele mai însemnate lucruri din viețile noastre, așa că nu putem decide.

În școală ni se spune totul despre logaritmi și integrale, despre flora și fauna continentelor îndepărtate, despre felul în care se conjugă verbele și se declină substantivele, ca și cum viața noastră întreagă ar depinde de analizele teoretice și de puterea de a recita sau rezolva chestiuni tehnice. Apoi ieșim în viață, ne îndrăgostim, ne căsătorim (), avem probleme financiare, avem și probleme de fidelitate, dar noi nu știm decât să facem analize morfo-sintactice, să enumerăm apele din Zona Marilor Lacuri și animalele din Munții Stâncoși, nu cum să facem ca să avem o familie fericită și liniștită, care să trăiască senină, în siguranță...

Toţi vrem să avem o viață senină. Să câştigăm mai mult, să trăim bine, să avem profit din afacerile noastre, să investim cu cap şi să economisim cu folos. Dar unde învăţăm cum să facem asta? În școală, sigur nu...

A trecut epoca banilor ţinuţi la saltea, a trecut și vremea conturilor cu dobândă mare... Toți câștigăm bani, mai mulți sau mai puțini, dar de unde ştim ce să facem cu ei ca să îi păstrăm sau să îi înmulțim?

Există o știință a siguranței financiare și cred că fiecare dintre noi merită s-o deprindă. Există cursuri și seminarii, la care ar trebui să mergem, emisiuni financiare, la care n-ar fi rău să ne uităm, dar și site-uri ca al nostru, unde sfaturile sunt date cu știință și cu bună credință. E timpul să învățăm ce nu ni s-a predat în școală. E timpul să ne creăm propria școală a fericirii, a bunăstării, a liniștii de fiecare zi. Primele lecții le-am pregătit chiar aici.

 

 

 

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter