• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Un copil, un copac, o afacere, o carte, un vis

02 Iul 2015
Sfatul expertului

O afacere e, pentru cel care o construiește de la zero, exact ca un copil. Pentru că la temelia construcției stă același ingredient al făuririi miraculoase, cel care preschimbă o sămânță minusculă într-o floare cu petale de catifea și parfum divin, același care dintr-o îmbrățișare aduce pe pământ vieți noi, clinchete de râs și dimensiuni nemăsurate ale iubirii.

Oamenii care au curajul să ocrotească și să crească un vis – fie el o grădină cu flori, fie o carte sau un cântec, fie un copil, fie o afacere care să conțină în ea bucăți de suflet și pasiune – rareori mai dau înapoi de la îndrăzneală. În parteneriatul demn cu propriile vise investite în fapte, devenim mai buni, mai curajoși, mai în stare să mergem înainte fără a cădea în tentația atât de la îndemână de-a ne văicări sau de a amenința că vom claca în curând, fiindcă viața e grea și criza economică e tot mai dușmănoasă.

Cei care se încăpățânează să vrea să lase ceva în urma trecerii lor pe pământ – un copil, un copac, o afacere, o carte, un vis – declanșează o rostogolire a faptelor bune, a curajului și a hărniciei, un freamăt din care lumea se înfrumusețează mereu. Pentru copiii noștri, pentru grădinile și pădurile semănate de noi, pentru gândurile și pentru visele pe care le-am așezat în forme nebănuite ale pasiunii, pentru afacerile pe care le-am născut sau le-am crescut, avem obligația să ne gândim nu doar la lumea de acum, ci și la cea de mâine. Implicarea reală, onestă, gândirea durabilă în tot ceea ce facem și în tot ceea ce se va întâmpla de acum înainte este o formă de nemurire. Iar răsplata vine adesea sub forma unui premiu, pentru că doar aceia ce se implică și riscă vor câștiga, dar și sub forma unei vieți trăite cu sens, în ritm alert și drum fără întoarceri.

Și competiția Afacerea ta, pe care am derulat-o aici, pe SigurantaFinanciara.ro, a ajuns la final, desemnându-și câştigătorii. Juriul, format din Marius Ghenea, antreprenor român, Cristian Dogaru, jurnalist economic şi Silvia Popescu, director comunicare şi relaţii externe în cadrul Provident, a decis care sunt afacerile câştigătoare şi cei 3 mici antreprenori români care vor primi câte 1.000 de euro şi câte 10 ore de consultanţă cu Marius Ghenea.

Câştigătorii premiului sunt:

Otilia Nica, FDP DIVERS MEDIA PLUS SRL, Răzvad, Dâmboviţa

Florin Cobuz, NOD MAKERSPACE, Bucureşti

Alexandra Cornea, www.zazaboutique.ro, Bucureşti        

Dar învingători sunt toți cei care s-au implicat, din iubire, într-o afacere în care cred, într-o viață curajoasă, care, alături de alte vieți, de alte vise, va transforma lumea întreagă, schimbând în bine prezentul, viitorul.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter