• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Finanțări pentru locuri de muncă

19 Iul 2014
Ştiri

Parlamentul European a cerut măsuri mai puternice de combatere a şomajului în rândul tinerilor, inclusiv standarde minime pentru ucenici şi salarii decente, în rezoluţia aprobată pe 17 iulie, dar şi ca finanţarea UE pentru programele care creează locuri de muncă să fie crescută în viitoarele bugete, arată Mediafax.

"O creştere economică de durată este imposibilă fără reducerea inegalităţilor", se arată în textul aprobat cu 502 de voturi pentru, 112 împotrivă şi 22 de abţineri.

Deputaţii europeni au arătat că şomajul în rândul tinerilor a atins un nivel fără precedent, fiind, în medie, de 23 la sută în UE, cu vârfuri de peste 50 la sută în unele state membre, în total 5,3 milioane de europeni sub 25 de ani fiind şomeri.

În rezoluţie se arată că implementarea "schemelor de garantare pentru tineri" lansate anul trecut ar trebui monitorizată atent de Comisie, dar şi că finanţarea UE pentru Iniţiativa de combatere a şomajului în rândul tinerilor, în prezent de şase miliarde de euro, trebuie să fie majorată.

Deputaţii au arătat că măsurile suplimentare la nivel naţional pot include acţiuni care să descurajeze abandonul şcolar, să promoveze formarea profesională şi uceniciile, precum şi strategii complexe pentru cei care nu au loc de muncă şi nu sunt înscrişi într-un program educaţional.

"Statele membre UE ar trebui să utilizeze şi Fondul Social European sau ERASMUS pentru a finanţa proiecte care să promoveze uceniciile şi să combată sărăcia şi excluderea socială", spun deputaţii europeni.

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter