• Teste
  • Pontul
    Săptămânii
  • Resurse
  • Evenimente
  • Calculatoare
  • Știri

Prețul gazelor sare cu 47% în 3 ani. Alternative

04 Iun 2015
Ştiri

Calendarul liberalizării complete a prețurilor pentru populație presupune că până în 2018 prețul pe MWh să urce de la 53 lei în prezent la 78 lei. E cazul să căutați soluții alternative. 

Potrivit ziarului Adevărul din 4 iunie care citează Mediafax, Guvernul a convenit cu Comisia Europeană (CE) un nou calendar de liberalizare a preţului gazelor pentru consumatorii casnici, care prevede majorări anuale, nu trimestriale ca până în prezent, cu câte 6 lei pe MWh. Conform acestui calendar, avizat de Executiv, preţurile la gazele pentru consumatorii casnici vor creşte de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh, din iulie acest an, apoi la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018. Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.

Este o creștere greu de suportat (47%) într-un interval relativ scurt (3 ani), din acest motiv ar trebui căutate soluții de economisire:

-o centrală pe lemne, dacă zona (sunt ideale la munte-materia prima e mai ieftină) și spațiul din casă va permite (sunt voluminoase).

-panouri radiante-folosesc curentul electric.

-termoizolarea de urgență a locuinței-veți consuma mai puțin  

-raționalizarea consumului-folosiți doar o parte din camere iarna.

  

ÎNTREABĂ EXPERTUL

Întreabă expertul

Ai întrebări? Avem răspunsuri!

ABONARE LA NEWSLETTER

Newsletter

Abonare la Newsletter